Kord Lagu 150 Juta

Semalam cekidout stats kat blog ni dgn kat Nuffnang, rupa-rupanya ramai yg carik kord lagu 150 juta kat page ni. Huhuhu...Before ni aku ada letak liriknya saja sebab masa tu aku tak reti lagi main gitar. Hahaha so hari ni, meh aku tambah kord pulak.





D G
Untuk kali keseratus lima puluh juta
D
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
G
Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?
D
Apa kau buta, apa kau pura-pura suka

G
Di seratus lima puluh juta kali itu
D
Di depan semua engkau tarik tangan aku
G
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
D
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

G
Dia mungkin bengis seperti singa
D
Tapi dia nangis tonton cerita Korea
G
Dia mungkin keras bila bersuara
A
Tapi dia jelas, jujur apa adanya

D
Aku lagi kenal dia


G
Dah lebih seratus lima puluh juta kali
D
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
G
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
D
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

G
Di setiap seratus lima puluh jutanya
D
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
G
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
D
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

G
sayang mungkin baran tak kira masa
D
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
G
sayang mungkin saja keras kepala
A
tapi sayang manja bila kita berdua
D
saya kenal sayang saya

G
Buat apa dicerita
D
Bahagia kita rasa
G
Biar tak dipercaya
D
Peduli orang kata
G
Baju ronyok tak apa
D
Asal pakai selesa
G
Berkilau tak bermakna
D
Kalau hati tak ada

G
Aku lebih bengis dari sang naga
D
Tapi bisa nangis semata demi cinta
G
Suaraku keras tak berbahasa
D
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

G
Aku mudah baran tidak semena
D
Mana boleh tahan angin cemburu buta
G
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
A
Aku punya manja, kau saja boleh rasa
D
Rahsia kita berdua~~


Kord lagu ni sesuai untuk beginner macam aku sebab ada 3 kord je. Ni lah lagu pertama yg aku reti main. Hahaha

Selain daripada MalayOLGA dan UltimateGuitar, aku suka refer kord dekat Chordie dan jugak kat blog ni sebab ada video sekali untuk kita follow cara main lagu tu. Cool kan? Walaupun aku taklah hebat main gitar, tapi skang dah tau jugak basic chord. Huhuhu...boleh lah main lagu2 yg senang. Err tapi still kena tengok chord jugak ;p

Notakaki : Sape reti lagu Enjit-enjit semut versi Arab?

1 kekumen:

*R said...

Thanks for the chord. am also learning to play this song. the prob is i cant remember the lyrics haha =='

Post a Comment