Tutorial : Mengatasi Masalah "Windows 7 Not Genuine"

Okeh buat pertama kalinya aku buat entry untuk tutorial Windows sebab aku baru je berjaya buat benda ni. Hahaha ok fine aku ketinggalan. Isk3. Alkisahnya, laptop Acer yg aku beli masa Asasi ni memang tak pernah kena format sehinggalah terjadinya episod aku terpaksa hantar dia pergi format tahun lepas sebab ada virus melampau-lampau, hasil ternakan orang yang tak reti mintak maaf. Haa kita takyah panjangkan isu tu. Jadi, berwajah barulah laptop aku ni. Dulu aku guna Windows Vista, sekarang ni Windows 7 Ultimate tapi....

Background gelap. Fine aku memang suka kaler hitam tapi bila tengok selalu rasa annoyed

Benda ni menghantui aku selama setahun. Setahun aku mengadap benda yg sama setiap kali aku start laptop. Setahun aku takde wallpaper. Sedih tau tak...isk3. Pernah lah dulu aku google cari steps untuk hilangkan benda annoying ni tapi aku tak paham method tu. Complicated dan tetiba takde pulak menatang yg perlu diubah dalam system aku tu. Ayomak!

Hari ni aku try lagi carik kot2 ada la tutorial yang leh buat aku paham. Alhamdulillah, jumpa jugak akhirnya. Ngee...



Okay trust me, tutorial dia takdelah sampai 8 minit tapi incik yang buat video ni membuang masa menaip-naip dalam video dia. Tu yg jadi sampai 8 minit. Apa-apa pun thanks kat beliau. Huhuhu


Let's make it simple. Follow these steps ye kawan :

1. Mula-mula sekali, korang kena download Windows 7 Loader eXtreme Edition v3.503. Klik sini untuk link.
2. Dah habis download, run program tu administrator. Right-click pada aplikasi tu, klik Run as Administrator. Kemudian, akan keluarlah program tersebut.
3. Korang akan nampak Loader kat atas tu. Ok, klik Activate. Kemudian, komputer korang akan reboot.
4. Selepas reboot, korang masih lagi akan nampak alert yg mengatakan Windows Isn't Genuine. Finee fineee....
5. Next, download pulak program ni, RemoveWAT. Klik sini untuk link.
6. Kemudian, Run as Administrator jugak. Korang akan nampak RemoveWAT, klik dan komputer akan reboot sekali lagi.
7. Selepas reboot, takde lagi alert yg mengatakan Windows anda tak genuine.
8. Pergi ke startup menu, kemudian right-click pada My Computer dan klik Properties.


Check it out 

Apa-apa pun, diingatkan supaya tak perlu install apa-apa updates dari Windows sebab nanti error akan keluar semula. Huhuhu...

Selamat mencuba ye kawan-kawan!

Notakaki : Sekarang dah boleh letak gambar kat wallpaper. Hahaha! Sedih lah aku ni. zzz

5 kekumen:

FaKArePa!n said...

memang selalu sgt buat mende nih..hihih

Mikah Lurima said...

i x nak baca juz nak komen.

lappy i drp hodoh smpailah jd okey sendiri. dlu kawan try nak watkan tp dia kata dah terlambat. last2 masa bulan puasa ritu dia okey smula. pelik!

EC said...

xleh pon nk download Windows 7 Loader eXtreme Edition v3.503....mcm mana ni bro..

ail said...

link nie dapat membantu menghilangkan annoying not genuine bgai tu.. selamat mencuba ye kawan2..
http://akash258.blogspot.com/2012/09/how-to-get-rid-of-this-copy-of-windows.html

ail said...

link nie dapat membantu menghilangkan annoying not genuine bgai tu.. selamat mencuba ye kawan2..
http://akash258.blogspot.com/2012/09/how-to-get-rid-of-this-copy-of-windows.html

Post a Comment